Uređaj nije podržan! Pitanja i odgovori.

Trebate pomoć?
Odgovore na česta pitanja
potražite ovdje

Natrag na početnu

Česta pitanja

Općenito o Vip NOW

1. Što je Vip NOW?


Vip NOW usluga vam omogućava gledanje televizijskog i filmskog sadržaja te slušanje najpopularnijih radijskih postaja na različitim uređajima poput Android pametnih telefona i tableta, iPada i iPhona te preko Internet preglednika osobnih računala. 

2. Koje funkcionalnosti Vip NOW nudi?


 • TV uživo – na raspolaganju imate 33 televizijskih programa, uključujući i novi Esports kanal (domaći i strani)
 • Radio – na raspolaganju imate 51 najpopularniji domaći radijski kanal
 • Pogledajte od početka – na određenim televizijskim programima možete ponovo pokrenuti sadržaj iz prošlosti
 • Snimalica – na određenim televizijskim programima dopušteno je snimanje sadržaja
 • Filmovi i serije – u sklopu Vip NOW usluge dobivate pristup Filmovima i serijama  u kojoj možete pogledati HBO OD, Disney crtiće, ABC studio serije, itd.

 

3. Tko se može registrirati?


Vip NOW je usluga dostupna Vip pretplatnicima, Vip poslovnim korisnicima i Vip korisnicima bonova, korisnicima koji nemaju aktivne Vip usluge kao samostalna usluga.

Uvjeti korištenja - mobilna | Uvjeti korištenja - samostalna

Za aktivaciju Vip NOW usluge korisnici moraju imati jednu od navedenih tarifa.

Ako korisnik bilo koje druge tarife pokuša dovršiti aktivaciju usluge, dobit će obavijest da njegova tarifa nije podržana.

4. Gdje mogu koristiti Vip NOW?


Vip NOW usluga se može koristiti na teritoriju država članica EEA.

5. Koja je cijena Vip NOW usluge?


Mjesečna naknada za Vip NOW iznosi 40 kuna (s PDV-om) za korisnike koji uslugu aktiviraju uz mobilni broj. Svaki korisnik prilikom aktivacije dobiva promotivnu pogodnost koja mu omogućuje 100% popusta na mjesečnu naknadu za prvi mjesec korištenja usluge, te 10 kuna popusta na mjesečnu naknadu kroz sljedeća 23 mjeseca korištenja usluge.
Mjesečna naknada za Vip NOW samostalnu uslugu ili Vip NOW za korisnike drugih mreža iznosi 80 kuna (s PDV-om). Promocije uz Vip NOW samostalnu uslugu nisu dostupne.

Svi korisnici koji u razdoblju do 31.8.2018. aktiviraju Vip NOW uslugu automatski dobivaju Streaming opciju bez limita koja omogućuje neogranično i besplatno korištenje podatkovnog prometa kod reprodukcije sadržaja unutar Vip NOW usluge.
Promotivna pogodnost omogućuje 100% popusta na mjesečnu naknadu Streaming opcije bez limita. Promociju Streaming opcije bez limita mogu koristiti novi i postojeći Vip NOW korisnici.
Streaming opcija nije dostupna korisnicima Vip NOW samostalne usluge ili za Vip NOW korisnike drugih mreža.

6. Kako ću platiti Vip NOW kad završi promotivno razdoblje?


Svi korisnici koji aktiviraju Vip NOW uslugu i žele je nastaviti koristiti i nakon što im promotivno razdoblje završi dobit će redovan mjesečni račun svoje tarife na kojem će se nalaziti i naplata Vip NOW usluge.
Korisnicima Vip tarifa na bonove će se usluga automatski naplatiti 40 kn ako će u trenutku isteka promo perioda imati dovoljan iznos na računu.

7. Koliko traje promotivno razdoblje?


Promotivno razdoblje traje 24 mjeseca. Prvi mjesec dobivate 100% popusta na mjesečnu naknadu, te sljedeća 23 mjeseca 10 kuna popust na mjesečnu naknadu.

8. Kako mogu prekinuti probni period?


Vip pretplatnici:
Vip NOW uslugu možete deaktivirati pozivom prema korisničkoj službi na broj 0800 091 091, odlaskom u Vip centar ili slanjem poruke sadržaja NEVIPNOW na 13231.
Vip poslovni korisnici:
Vip NOW uslugu možete deaktivirati pozivom u službu za poslovne korisnike 0800 7720 ili odlaskom u Vip centar – deaktivaciju može zatražiti samo ovlaštena osoba
Vipme korisnici:
Vip NOW uslugu možete deaktivirati pozivom prema korisničkoj služi na broj 0800 091 091, odlaskom na prodajno mjesto, slanjem poruke NE VIPNOW na 13180, putem web sučelja www.vipnow.hr

9. Mogu li deaktivirati i reaktivirati Vip NOW uslugu uslijed istog obračunskog razdoblja?


Aktivacija usluge je moguća samo jednom uslijed obračunskog razdoblja za Vip pretplatnike, Vip poslovne korisnike i korisnike Vip NOW samostalne usluge i Vip NOW korisnike drugih mreža.

Korisnici Vip tarifa na bonove uslugu mogu aktivirati, deaktivirati i reaktivirati kad žele, ali jednom iskorišteno promo razdoblje se ne može više koristiti, čak i ako korisnik reaktivaciju usluge napravi uslijed trajanja promo razdoblja.


Korisnici Vip tarifa na bonove koji uslugu deaktiviraju za vrijeme trajanja obračunskog razdoblja uslugu mogu koristiti sve dok obračunsko razdoblje ne istekne.

10. Ako deaktiviram uslugu i ponovno aktiviram za vrijeme trajanja promo perioda hoće li usluga biti besplatna?


Ne, jednom deaktivirano promo razdoblje se ne može više iskoristiti.

11. Kako se mogu prijaviti za Vip NOW uslugu?


Vip pretplatnici:
- registracijom na stranici https://www.vipnow.hr/register
- pozivom korisničkoj službi na broj 0800 091 091
- odlaskom na prodajno mjesto

Vip poslovni korisnici:
- pozivom korisničkoj službi na broj 0800 091 091
- odlaskom na prodajno mjesto
- slanjem pisanog zahtjeva*

Vip korisnici bonova:
- registracijom na stranici https://www.vipnow.hr/register
- slanjem poruke sadržaja VIPNOW na broj 13180
- p
ozivom korisničkoj službi na broj 0800 091 091
- odlaskom na prodajno mjesto

Vip NOW samostalna:
- odlaskom na Vip prodajno mjesto

Vip NOW za korisnike drugih mreža:
- registracijom na www.vipnow.hr/register 

 

*aktivaciju usluge za poslovne korisnike može zatražiti samo ovlaštena osoba unutar tvrtke

-  U slučaju aktivacije putem korisničke službe nakon aktivacije usluge dobit ćete SMS s pristupnim podacima na Vip NOW koji su jednaki pristupnim podacima za Moj VIP

-  U slučaju aktivacije putem stranice https://www.vipnow.hr/register s vlastitim podacima potrebno je nakon verifikacije email adrese upisati mobilni broj iz skupine tarifa na kojima je moguće aktivirati Vip NOW. Na upisani mobilni broj dobiti ćete SMS s privremenom lozinkom koju zatim upisujete u nazad u registracijsku formu.

Ukoliko ste u skupini mobilnih tarifa kojima je dopuštena aktivacija Vip NOW usluge dobit ćete pregled Vip NOW usluge te je zadnji korak potvrda Uvjeta korištenja i aktivacija Interaktivnih funkcionalnosti.

Nakon zadnjeg koraka možete krenuti s korištenjem Vip NOW usluge na osobnom računalu ili možete preuzeti mobilne aplikacije i prijaviti se s kreiranim korisničkim imenom i lozinkom.

Ako ste aktivaciju usluge napravili putem korisničke službe, u Vip NOW se prijavljujete odabirom Prijava putem Moj Vip-a, a ne putem polja za upis korisničkog imena i lozinke.

12. Naplata podatkovnog prometa


Mobilni Vip korisnik kod aktivacije usluge automatski dobiva i Streaming opciju bez limita koja uključuje neograničenu reprodukciju video sadržaja unutar Vip NOW usluge*.

Streaming opcija nije dostupna korisnicima Vip NOW samostalne usluge ili za Vip NOW korisnike drugih mreža.

Vip NOW za reprodukciju sadržaja koristi princip prilagodljive brzine kojim se u obzir uzima brzina Interneta i uređaj s kojeg je pokrenuta reprodukcija. Potrošnja podatkovnog prometa je otprilike iduća:

 • Mobitel 270 MB po satu reprodukcije
 • Tablet 545 MB po satu reprodukcije
 • Laptop SD 1290 MB po satu reprodukcije
 • Laptop HD 1980 MB po satu reprodukcije

*Streaming opciju bez limita je moguće koristiti sve dok u tarifi ili podatkovnoj opciji postoje preostali MB. Nakon što korisnik iskoristi sve MB iz tarife ili podatkovne opcije, Streaming opcija bez limita će biti onemogućena.

13. Već imam TV za van, mogu li imati i Vip NOW?


TV za van i Vip NOW su različite usluge i ne ovise jedna o drugoj tako da korisnik može imati obje.

TV za van i Vip NOW preklapaju se jedino u ponudi TV programa dok su radijski programi i SVOD (Filmovi i serije) benefit Vip NOW usluge.

14. Već imam TV za van, hoćete li mi to ugasiti kad uzmem Vip NOW?


Vip TV za van možete nastaviti koristiti i dalje. Nemamo u planu gasiti Vip TV za van.

Tehnički preduvjeti

15. Je li moguće reproducirati sadržaj u HD kvaliteti?


Da. Ovisi o uređaju i brzini/propusnosti internet veze. Uređaj mora imat mogućnost reprodukcije sadržaja HD rezolucije. Internet veza bi trebala biti minimalno 4 Mbps ili veća.  U slučaju da se pokrene HD sadržaj, a Internet veza nije dovoljno brza ili uređaj ne podržava HD sadržaj, pokrenut će se sadržaj u najboljoj mogućoj kvaliteti za taj uređaj/brzinu interneta.

16. Na koliko uređaja mogu gledati Vip NOW istovremeno?


S jednim korisničkim računom možete se prijaviti na do 4 uređaja, ali istovremeno sadržaj možete gledati samo na jednom uređaju. 

17. Na kojim uređajima mogu gledati Vip NOW


Vip NOW možete gledati na Android (od 4.4. KitKat verzije na više) i iOS mobitelima i tabletima za koje postoji aplikacija, na Amazon Fire TV i Fire TV sticku.
Uslugu možete pokrenuti i kroz Internet preglednik na osobnom računalu, a možete je koristiti i putem Google Chromecast-a.

18. Kako mogu gledati Vip NOW na računalu?


Za pristup Vip NOW usluzi preko osobnog računala potrebno instalirati Silverlight plug-in. Kod pristupa usluzi biti će vam ponuđena instalacija Silverlight-a da biste gledali Vip NOW preuzmite instalaciju i nastavite s korištenjem.

19. Koja brzina interneta se preporučuje za gledanje?


Ovisno o uređaju, ali za optimalnu kvalitetu slike na računalu preporučuje se 4 Mbps ili više.

20. Koji su minimalni tehnički preduvjeti PC računala da bi uspješno pokrenuo Vip NOW?


Operativni sustav MS Windows 7 ili novije.
4 GB RAM ili više.
Intel/AMD procesor 2 Ghz ili više.

21. Postoje li tehnički preduvjeti za korištenje Vip no Mac računalu?


Internet veza 4 Mpbs ili veća

Mogućnost  procesiranja  i reprodukcije SD i HD video sadržaja

Instaliran podržani operativni sistem (OS X Yosemite ili noviji) i podržan internet preglednik

22. Na kojim Internet preglednicima mogu koristiti Vip NOW?


Win 7:  Firefox, Opera up to v35, IE10, IE11; chrome

Win 8: IE11, IE10, Firefox, Opera up to v35 , chrome

Win 10: IE11, Firefox, Opera up to v35. Chrome

OSX Yosemite and OSX El Capitan: Safari, Firefox

23. Koji Internet preglednici još nisu podržani?


PC: Microsoft Edge i stariji verzije preglednika koje nisu navedene pod podržanim u sekciji 21.

Ponuda

24. Koji filmovi i serije su dostupni na Vip NOW?


Na Vip NOW dostupna je velika količina atraktivnih filmskih naslova i serija. Više informacija o dostupnim sadržajima možete pronaći na https://www.vipnow.hr/videostore

25. Koje TV i radijske programe mogu pratiti na Vip NOW?


Možete pratiti sljedeće programe:

PROGRAMI

SNIMALICA

POGLEDAJ OD POČETKA

 
 

1

HRT 1

 

2

HRT 2

 

3

RTL

 

4

RTL Kockica

 

5

RTL2

 

6

HRT 3

 

7

HRT 4

 

8

RTL Living

 

9

N1

 

10

Sportska TV

 

 

 

11

PlanetSport 1 HD**

 

 

 

12

PlanetSport 2 HD**

 

 

 

13

PlanetSport 3 HD**

 

 

 

14

PlanetSport 4 HD**

 

 

 

15

PlanetSport 5 HD**

 

 

 

16

Sportskool**

 

 

 

17

Motors TV**

 

 

 

18

Extreme Sports**

 

 

 

19

Automotor und Sports**

 

 

 

20

Cartoon Network

 

 

 

21

Boomerang

 

 

 

22

Nickelodeon

 

 

 

23

Nickelodeon Jr.

 

 

 

24

National Geographic

 

 

 

25

Viasat History

 

 

 

26

Viasat Explore

 

 

 

27

France 24 HD

 

28

Dr. Fit

 

29

Fine living

 

30

Food network

     

31

Travel channel

 

32

Woman

 

33

Cinestar TV

 

 

 

34

Cinestar Action

     

35

Disney channel

 

36

Esport TV

 

37

HNTV

     

38

MTV Adria

     

39

CMC

 

40

Hustler TV

 

 

 

41

Private TV

     


Programi označeni s * imaju zatamnjenje određenog postotka sadržaja zbog zaštite autorskih prava.
** Programi su dio PlanetSport paketa (paket se može aktivirati putem www.vipnow.hr - postavke- Moj račun).

RADIJSKI KANALI

HRT-HR1

Enter Zagreb

HRT-HR2

Soundset Plavi

HRT-HR3

Radio BBR

Glas Hrvatske

Radio Kaj

Narodni Radio

Radio Gorski Kotar

HKR

Radio Crash

Otvoreni Radio

Radio Brač

HRT-HR Sljeme

Jadranski Radio

HRT-HR Split

Radio Riva

HRT-HR Osijek

Radio Kaštela

HRT-HR Pula

Radio Sunce

HRT-HR Dubrovnik

KLFM

HRT-HR Rijeka

Gradski Radio

HRT-HR Knin

Radio Plus

HRT-HR Zadar

Radio Vukovar

Radio MIR

Slavonski Radio

Radio Marija

Radio Đakovo

Mediaservis

Radio Baranja

Radio Dalmacija

Novi Radio ZD

Radio Koprivnica

Primorski Radio

Radio Banovina

Radio Deejay

Radio 101

Radio 808

Yammat

Radio Ritam

Laganini FM

HR Frankfurt

Antena Zagreb

Radio 051

Gold FM

 


Programi označeni s * imaju zatamnjenje određenog postotka sadržaja zbog zaštite autorskih prava.
** Programi su dio PlanetSport paketa (paket se može aktivirati putem www.vipnow.hr - postavke- Moj račun).

Korištenje

26. Kako mogu Vip NOW učiniti osobnijim?


Vip NOW vam nudi kreiranje liste omiljenih programa ukoliko se ne želite opterećivati programima koji vam nisu zanimljivi ili želite složiti različiti raspored programa. Liste omiljenih programa kreirate i aktivirate u izborniku Favoriti

27. Kako mogu kupiti dodatni sadržaj?


Uz Vip NOW osnovni paket moguća je kupovina dodatnog sadržaja/paketa putem putem Službe za korisnike ili Vip prodajnog mjesta ili putem www.vipnow.hr stranice (ulogiravanjem s korisničkim podacima, pod opcijom Postavke – Moj račun – Vip NOW Sport) za sve korisnike.

Trenutno je za aktivaciju/deaktivaciju dostupan PlanetSport paket (Vip NOW Sport) koji uključuje 9 programa.

28. Kako mogu doći do Vip NOW mobilnih aplikacija?


Ovisno o vrsti vašeg mobilnog uređaja, aplikaciju možete preuzeti na App store-u ili Google play store-u. Aplikacije se zove 'NOW TV streaming' bez prefiksa Vip.

29. Što su interaktivne funkcionalnosti i zašto ih moram uključiti?


Uključivanjem interaktivnih funkcionalnosti dobivate mogućnost koristiti Snimalicu i Pogledaj od početka.

Od trenutka kada uključite interaktivne funkcionalnosti (prilikom aktivacije usluge ili kasnije kroz Moj račun) određeni programi se snimaju za vas i možete pristupiti sadržaju iz prošlosti kao i dodati sadržaj iz budućnosti u Snimalicu.

30. Kako se mogu odjaviti sa svog uređaja?


Na mobilnim aplikacijama i u web pregledniku moguće je odjaviti se klikom na ikonu „Korisnik“ i odjaviti se. 

31. Kako funkcionira roditeljska zaštita?


Prilikom prve registracije kreirate PIN i odabirete razinu roditeljske zaštite za svoj korisnički račun.

Vip NOW nudi 5 razine roditeljske zaštite:

 • U – primjereno svim uzrastima
 • PG – sadržaj nije primjeren za gledanje mlađima od 6 godina
 • 12 – sadržaj nije primjeren za gledanje mlađima od 12 godina
 • 15 – sadržaj nije primjeren za gledanje mlađima od 15 godina
 • 18 – sadržaj nije pomjeren za gledanje mlađima od 18 godina

Odabirom jedne od razina, aplikacija će vas prilikom pokretanje sadržaja koji je zaštićen višom razinom od odabrane tražiti upis PIN-a.

Npr. Ako odaberete razinu roditeljske zaštite 12 – neprimjereno za gledatelje mlađe od 12 godine, svaki put kad pokrenete film ili seriju koja ima razinu roditeljske zaštite (15 ili 18 ) morat ćete upisati PIN kako biste pristupili sadržaju. Za sve sadržaje koji su manje razine roditeljske zaštite, neće biti potrebno upisivati PIN.

PIN koji kreirate zapamtite i ne dijelite ga mlađim članovima svoje obitelji.

32. Što ako zaboravim PIN?


PIN je moguće resetirati na način da kliknete na Zaboravili ste PIN? na pop-up prozoru za upis PIN-a.

Link za reset PIN bit će poslan na email adresu koju ste unijeli kod registracije.

 

33. Kako mogu izmijeniti PIN?


Pin možete izmijeniti u bilo kojem trenutku kroz Postavke/Roditeljska zaštita/Glavni profil.

Da biste izmijenili PIN morate znati postojeći PIN.

34. Što ako zaboravim lozinku ili korisničko ime?


Ovisno o načinu aktivacije usluge, lozinku možete resetirati:

1. Aktivaciju ste napravili sami putem www.vipnow.hr
Vaše korisničko ime je e-mail adresa s kojom ste se registrirali.
Lozinku možete resetirati kroz Moj račun ili klikom na link Zaboravili ste lozinku? koji se javlja kod prijave na aplikaciju.

2. Aktivacija putem korisničke službe
Vaše korisničko ime i lozinke jednaki su Moj Vip korisničkom imenu i lozinki. Lozinku možete resetirati tako da odete na Moj Vip i napravite izmjenu lozinke.

3. Vip NOW samostalna usluga aktivirana na prodajnom mjestu
Vaše korisničko ime je e-mail adresa s kojom ste se registrirali.
Lozinku možete resetirati kroz Moj račun ili klikom na link Zaboravili ste lozinku? koji se javlja kod prijave na aplikaciju.

35. Kako mogu deaktivirati dodatni sadržaj?


Dodatni sadržaj/paket se može deaktivirati putem Službe za korisnike ili Vip prodajnog mjesta za Vip korisnike ili putem www.vipnow.hr (ulogiravanjem s korisničkim podacima, pod opcijom Postavke – Moj račun) za sve korisnike.

36. Koja je cijena dodatnoj sadržaja/paketa na Vip NOW?


Cijena PlanetSport (Vip NOW Sport) paketa je 45 kn.

37. Kako mogu deaktivirati dodatni sadržaj?


Dodatni sadržaj/paket se može deaktivirati putem Službe za korisnike ili Vip prodajnog mjesta za Vip korisnike ili putem www.vipnow.hr (ulogiravanjem s korisničkim podacima, pod opcijom Postavke – Moj račun) za sve korisnike.

38. Koja je cijena dodatnoj sadržaja/paketa na Vip NOW?


Cijena PlanetSport (Vip NOW Sport) paketa je 45 kn.

39. Mogu li kupiti samo jednu utakmicu?


Da, moguće je kupiti samo jednu utakmicu. Utakmice se mogu kupiti na www.vipnow.hr (web preglednik) putem opcije Plati pa vidi u glavnom izborniku Vip NOW usluge.

Kupovina utakmice potvrđuje se PIN-om koji je definiran kod inicijalnog postavljanja usluge.

40. Kada mogu kupiti utakmicu?


Događaji će biti dostupni pod Plati pa vidi opcijom nekoliko dana prije početka.

41. Kako ću platiti samo jednu utakmicu?


Vip NOW korisnicima koji uslugu plaćaju putem Vip računa će se događaj naplatiti na mjesečnom računu.
Vip korisnicima bonova će se umanjih iznos na računu za kupljeni događaj.
Korisnici drugih mreža mogu utakmicu platiti putem kreditne kartice za što će na registriranu email adresu dobiti email potvrdu s računom.

42. Mogu li otkazati utakmicu?


Utakmica se može otkazati do sat vremena prije navedenog početka događaja.

Vrijeme početka događaja se može vidjeti klikom na detalje odabranog događaja.

43. Hoće li mi se naplatiti otkazani događaj?


Ako je događaj otkazan do sat vremena prije zabilježenog početka neće se naplatiti